Actueel

Downloads

U bent hier: solidariteitslogo

Solidariteitslogo

Logo Dementievriendelijkbrugge Een knoop in je zakdoek leggen om iets niet te vergeten. Iedereen doet het. Niet alleen mensen met dementie. Precies daarom kozen we dit symbool als drager voor een dementievriendelijk Brugge. Een Brugge waar mensen die veel vergeten niet vergeten worden. Door herhaaldelijk gebruik tijdens alle dementievriendelijke acties hopen wij dan ook dat dit logo in de loop der jaren mag uitgroeien tot een herkenningsteken als houvast én troost. Een symbool dat borg staat voor een kwaliteitsvolle en respectvolle dienstverlening, van vriendelijke, warme zorg in geval van nood, van zekerheid en veiligheid.

Het logo mag vrij en gratis in Europa aangewend worden als solidariteitssymbool mits het naleven van volgende principes:

  • Verwijzing naar Foton en het project "Samen voor een dementievriendelijk Brugge" waar het idee ontwikkeld werd. Het logo werd door personen met dementie gekozen uit meerdere mogelijkheden.
  • Melding aan Foton via foton@familiezorg-wvl.be.
  • De activiteiten, de organisatie de uitgangspunten en krachtlijnen van een dementievriendelijke samenleving onderschrijven zoals deze hier worden weergegeven.

Concreet

  • Als inwoner van Brugge, Brugse vereniging, onderneming of zorginstelling, kunt u het project steunen door het logo als link op uw website of in uw publicaties op te nemen!
  • Net als Gent, Geraardsbergen, Essen en Erpe-Mere kunt u ons logo ook gebruiken voor uw eigen ‘dementievriendelijk’ project en/of acties, waarmee u het appel voor een dementievriendelijker samenleving alleen maar kracht bij zet.
  • Als ondernemer in de horeca, als handelaars of winkelier, kunt u ook een raamsticker van de geknoopte zakdoek (zonder de tekst dus) bekomen, als teken van solidariteit. Door deze op de ruit of voordeur te kleven, geeft u te kennen dat mensen met dementie en hun familie welkom zijn en kunnen rekenen op een warme, aangepaste dienstverlening. Meer informatie over hoe wij u kunnen steunen in dit engagement, vindt u binnenkort op deze website.
  • Ook verenigingen die een extra inspanning doen om mensen met dementie en hun familie niet te vergeten, kunnen ons logo als kenteken gebruiken bij het aankondigen van ‘dementievriendelijke’ initiatieven (bv. voordrachten, activiteiten voor mantelzorgers of mensen met dementie, ...).

Hieronder vindt u de logo’s in jpg-formaat mét en zonder tekst. U kunt deze downloaden via rechtsklikken